THE ULTIMATE GUIDE TO MANTAR TOHUMU

The Ultimate Guide To mantar tohumu

The Ultimate Guide To mantar tohumu

Blog Article

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve Web-site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to find the finest YouTube working experience and our most up-to-date characteristics. Find out more

Daha sonra alt kat aşılanır. Aşılama, Pleurotus mantarının alt katta yığılmasını ve daha sonra eşit olarak karıştırılmasını içerir.

Bu aşamalarda yapılacak hatalar istiridye mantarı kompost hastalıkları oluşmasına neden olacaktır.

You may electronic mail the site owner to let them know you had been blocked. You should involve what you had been undertaking when this site arrived up as well as Cloudflare Ray ID found at the bottom of the site.

Ana katı madde ve ilave besin maddeleri değişen oranlarda karıştırılarak substrat oluşturulur. Denenmiş, bilinen substrat karışımları olsa da kompost üreten kişi kompost içindeki katı madde oranlarında değişiklikler yapabilir.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için suitable alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

SIVI MİSEL (MANTAR TOHUMU) Mantar sporları mantarın tohumudur. Mantar sporlarının elle tutulur istiridye mantarı tohumu hale getirilmiş haline mantar miseli denir. Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu adı verilmektedir. Mantar miselimiz doğrudan mantar sporlarından üretilmiştir ve sıvıdır. Katı misellere istinaden daha etkilidir. Miktar olarak katı mantar miselleriyle kıyaslayacak olursak yaklaşık 100 ml sıvı mantar miselimiz one thousand gr katı mantar miseliyle aynı oranda mantar ekim maddesine yetmektedir.

Kompost hazırlanırken su olarak klor içermeyen su kullanılmalıdır. Bunun için taşıma su veya doğrudan dere suları kullanılabilir. Klor, istiridye mantarı tohumlarının gelişimini ve verimini olumsuz olarak etkileyecektir.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında yardımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına propertyımcı olur.

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Araştırmacılar, istiridye mantarının yukarıdakilerin yanı sıra aşağıdaki faydaları da sağlayabileceğini söylemektedir:

Report this page